AVelsresan till Island

Bakom en isländsk Gædingur finns ett gediget arbete

21.-26. APRIL 2020

Här kommer en inbjudan till en mycket inspirerande resa till Island där vi ska få möta dels lika sinnade människor men ochså hästmänniskor som har gjort sitt liv med hästar som en livstil. 

Denna resa är för dig som är intresserad av islandshästen. Du är kanske en uppfödare, fritidsryttare, tävlingsryttare eller anhörig. 

Vi besöker uppfödare och tränare på några av de mest kanda hästgårdarna på södra Island. De berättar om sitt arbete och visar oss sina hastar. Det blir ett varierat program. Vi träffar människor med vilka vi har en viktig faktor gemensam; passionen för islandshästen! Dessa människor har gjort sin passion till sitt yrke och livsstil. Hela livet snurrar runt hästarna och ofta är det i familjerna så sedan generationer tillbaka. Manga av de gårdar vi besöker föder upp sina hastar själva, ofta även sedan manga hästgenerationer. Manga rider in sina hästar själva, tränar dem och presenterar dem på tävlingar och avelsvisningar. De berättar för oss vad de anser viktigt i arbetet med hästarna

Resan slutar med den stora avels showen “Ræktun 2020” i Fákasel mellan Hveragerði och Selfoss. Denna show organiseras av avelsföreningen (Hrossaræktarsamtök Suðurlands) på södra Island. De presenterar hingstar, hingstar med avkommor, avels shower från olika gårdar och mycket mer. Manga av de bästa hästarna på södra Island samlas har och bara stämningen är en upplevelse för sig.

Vi övernattar pa Gästhemmet Hestakráin, på garden Húsatóftir, 25 min öster om Selfoss. Vi har gästhemmet exklusivt bara för oss, det har 10 dubbelrum. Pa kvällarna blir vid bortskämda av Dúnas (ägarens) goda mat, lamm från egen uppfödning och andra godsaker från området runt omkring sa långt det går. Efteråt kan vi slappna av i den varma poolen. Sista natten tillbringar vi i Keflavik.

Ankomst: Vi behöver vara senast tisdagen den 21 april kl 1800 i Flybuss terminalen i Reykjavik  Flyg från Arlanda/Köpenhamn/Oslo landar i Reykjavik ca 1500 så alla kan ta dem eftermiddags flygplanen. Det går flygbuss från Keflavik Airport till Flybuss terminalen BSI , biljetter kan ni köpa på flygresan på väg till Island.

Detta är 4 året i rad som vi ordnar sådan resa och varje resa är helt unik. Vi har haft med oss hitentills tyska, belgiska, norska, danska och tyska uppfödare och de allra flesta har både berörst och blivit inspirerade. Det har också skapats starka vänskaps band mellar isländska uppfödarna och de besökarna

Här är det först till kvarn som gäller. Vi kommer enbart ha 18 platser på denna resa. 

Hemresa: Sönndag 26. April

Pris: 11.600 kr SEK eller 1100 EUR

Inkluderat i priset är följande

Upphämtning i Reykjavik 21.4. kl. 18. Drop off i Keflavik vid midnatt den 25.4. Transfer till flygplatsen 26.4. Bussresa enligt program till olika kända hästgårdar på södra Island. Övernattning i dubbelrum (tillägg för enkelrum, men begränsad möjlighet), frukost alla dagar, tvårätters middag tisdag till fredag, lunch på lördagen, inträde till avels showen på lördag kväll. Sista natten bor vi Keflavik nära flygplatsen. Vi kommer dit ca kl 12 på kvällen och måste upp kl 0500. Där bor vi 2 till 4 tillsammans i ett större rum den natten. Vi som åker till Euvropa med flyg behöver gå upp kl 0500 till att hinna med frukost och incheckning. Buss väntar på oss som kör oss till flygplatsen. 

Reseledare Petra och Haffi pratar svenska, engelska och tyska

Vill du följa med? Då gör du följande

1. Skicka ett mail till info@haffi.se och anmäl ditt intresse med namn och fullständig adress, telefon nummer och epost.

2. Betala en boknings avgift på 2500 kr bankgiro 5828-4449 ISTÖLT AB alternativ swichar på nr 1235574033  Haffi Gislason Istölt AB. Ni kommer att få sedan en faktura via mail som ska betalas  senast den 22 mars 2020. Vid avbokning återbetals inte  bokningavgiften. 

 

Vad väntar du på?